Eerste golfbreker voor Afsluitdijk gereed

Het eerste betonnen golfbrekerelement voor de Afsluitdijk is klaar! Vorige week rolde deze golfbreker uit de gloednieuwe fabriek van bouwconsortium Levvel. KTB ontwikkelde en bouwde de geautomatiseerde lijn voor de fabriek.

Geautomatiseerde lijn

Hoe deze geautomatiseerde lijn werkt? De betonmallen rijden automatisch op karretjes door de fabriek totdat de blokken voldoende zijn uitgehard. Vervolgens pakt een kraan ze op en zet ze op een tasveld om nog verder uit te harden. Daarna worden de blokken via een ponton naar de Afsluitdijk verscheept. Alles via het water om zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken.

De betonnen golfbrekerelementen zijn speciaal ontworpen om de Afsluitdijk de komende 100 jaar te beschermen tegen een stijgende zeespiegel. 1 Levvel-bloc weegt maar liefst 6.500 kilo! Het consortium plaatst de komende jaren 75.000 van dit soort blocs op de dijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Hier lees je er meer over of bekijk het filmpje hieronder van de geautomatiseerde lijn.

Meer nieuws
KTB is part of the machinery group

CONSMEMA is toeleverancier van hoogwaardige producten en doordachte oplossingen in staal, aluminium en RVS.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website

© 2021 KTB machinery - Disclaimer